П`ятниця, 19.04.2024, 01:51
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 18 » День захисника України
08:06
День захисника України

Вшанували захисників України

        14-го жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва наш народ відзначає державне свято – День Захисника України. Саме цього дня вшановується мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України, віддається шана військовим традиціям українського народу.

           Відзначення цієї знаменної дати не могли оминути і книгозбірні району. Так, історична година «У війни не жіноче обличчя» була проведена у Вирівській сільській бібліотеці. На захід, окрім учнів школи, завітали заступники директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх шкіл району, які були учасниками районного семінару працівників освіти. Бібліотекар І.І.Петренко разом із вчителем історії місцевої загальноосвітньої школи Т.М.Євтушенко зробили презентацію однойменної книги Світлани Алексієвич, лауреата Нобелівської премії 2015 року. Окрім того, присутні дізналися біографію письменниці та прослухали уривки з книги про непросту долю жінки у важкі воєнні роки.

                                              

           «Україна понад усе», «Слава нашим захисникам!» - під такими назвами пройшли зустрічі з воїнами АТО учнів 8 та 9 класів Білопільської ЗОШ №2, влаштовані працівниками центральної районної та центральної дитячої бібліотек. На зустрічі були запрошені учасники антитерористичної операції, жителі м. Білопілля Р.В.Нагорний та О.В.Хацько. Руслан Володимирович та Олександр Володимирович розповіли молоді про те, як потрапили до зони АТО, про свій бойовий шлях, що проліг через усю Донецьку та Луганську області, свої нагороди. У присутніх виникло чимало запитань стосовно бойових буднів, військової зброї, техніки, на які вони отримали вичерпну відповідь.

    

    

          Спеціально до свята з робіт маленьких читачів нашої книгозбірні Анни Архипенко, Алли Ковзікової, Анна Мартиненко, Дарини Рогалевич, Єгора Дуня та Михайла Ніженця у холі центральної районної бібліотеки була оформлена виставка малюнків «Я – син своєї землі», присвячена справжнім захисникам своєї Батьківщини.

                                                 

        До Дня захисника України працівники центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся у фойє районного будинку культури організували виставку - експозицію «Захисники України під Покровом Божої Матері». На ній представлені тематичні викладки літератури із фондів центральної районної бібліотеки, світлини, матеріали з періодичних видань, теки, експонати музею АТО за розділами «Лине слава козацькая із далечі віків», «2017 – рік української революції 1917-1921 років», «Лицарі української незалежності», «Гірка сторінка пам’яті життя», «Герої Радянського Союзу – наші земляки», «Відлуння афганської війни», «За волю, за державність». В розділі «Історії героїв АТО: Ми боремося за українську землю» представлені біографічні відомості, фотодокументи, спогади рідних, бібліографічні пам’ятки з посиланнями на джерела, які доповнюють інформацію про загиблих Героїв – учасників АТО, наших краян.

   

                                                                    

        Під час заходу була проведена акція «Підпиши листівку нашим військовим». Кожен бажаючий міг підписати листівку з кращими побажаннями до свята українським воїнам, яка потім буде передана в зону АТО. Серед численних вітань і листівки від голови Білопільської районної державної адміністрації В.Ф.Верещагіна, голови районної ради В.І.Дурноп’яна, народного депутата України О.Л. Сугоняки. В них – віра в перемогу і щирі побажання воїнам повернутися додому живими і здоровими.

                           

Переглядів: 397 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода
Друзі сайту