Субота, 20.04.2024, 13:35
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Липень » 13 » Читаючий дворик
09:44
Читаючий дворик

Зустрічі у «Читаючому дворику».

Цікавою виявилася інноваційна форма роботи по обслуговуванню читачів за межами бібліотеки – «Читаючий дворик». Вже третій рік поспіль працівників центральної районної бібліотеки ім. О. Олеся чекають за столиком у затишному дворику по вулиці Сумській. Сюди щочетверга о 16 годині поспішають мешканці будинків – пенсіонери, домогосподарки, молоді мами, які знаходяться у відпустці по догляду за дітьми, молодь, щоб зустрітися, поспілкуватися.

Під час зустрічей бібліотекарі пропонують свої послуги, а саме: приносять періодичні видання, книги для ознайомлення та читання за столом на вулиці та вдома, проводять різноманітні масові заходи. Присутні обговорюють прочитане та обмінюються думками, щодо різних новин.

Відвідувачів постійно знайомлять з новинками літератури, цікавими сторінками журналів, історичними, любовними та пригодницькими романами.

Під час спілкування порушуються теми про здоровий спосіб життя, народну медицину, кулінарію. Присутні обмінюються рецептами, якими користуються в домашніх умовах.

Одним із напрямків роботи бібліотеки є патріотичне виховання. Хвилюючою була зустріч з мешканцями «Читаючого дворику», присвячена 2-й річниці від дня смерті Миколи Володимировича Бойченка, загиблого воїна АТО, мешканця с. Штанівка. Бібліотекарі розповіли про життєвий та бойовий шлях нашого земляка, ознайомили з фотоматеріалами із особистого архіву бійця, вшанували пам’ять загиблого воїна.

                                        

Під час однієї із зустрічей бібліотекарі розповіли про участь українських миротворців у 10 міжнародних військових операціях з підтримки миру і безпеки у 8 країнах світу: Косово, Боснії, Герцоговини, Східної Словенії, Анголи, Хорватії, Кувейту та ін..

Для поціновувачів звичаїв та вірувань українського народу проводяться години духовності, народознавства. Другий рік проводяться зустрічі «Зелені свята». Під час спілкування бібліотекарі розповідають про одне із народних свят – Свято Трійці, духовні традиції цього християнського свята, народні дійства, які виконувались в ці дні: «завивання вінків», «клечальна субота», «русалки» та ін. Молодь із захопленням слухає розповіді бібліотекарів, сусідок похилого віку про традиції святкування, прикмети, страви, що готувалися в цей день.

                                   

Під час таких зустрічей бібліотекарі прагнуть долучити жителів міста до книги і читання, як до найкориснішого проведення дозвілля.

В планах роботи ще багато цікавих заходів. Тож запрошуємо всіх мешканців цього мікрорайону до співпраці та змістовного проведення вільного часу з книгою.

Переглядів: 405 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Друзі сайту