Четвер, 28.03.2024, 10:21
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Вересень » 17 » Бібліотечний туризм
15:39
Бібліотечний туризм

«Нам буде, що згадати», -

так говорять члени клубу «Жіночі розмови», що вже більше 15 років діє при Білопільській центральній районній бібліотеці ім. О.Олеся. Одним із напрямків діяльності клубу є бібліотечний туризм. Його члени побували в багатьох районах Сумщини, на Полтавщині, Харківщині,Чернігівщині.

Цього разу помандрували знову на Чернігівщину. Відвідали Густинський Свято – Троїцький жіночий монастир

.

Потім дорога пролягла у маєток Качанівка, який вважається одним із кращих на Лівобережжі. За свідченням спеціалістів він на сьогодні є єдиним серед українських садиб, що зберегся в комплексі. найкраще збережений в Україні до наших днів. Тут було на що подивитися. Окрім білосніжного романтичного палацу з флігелями є ще водонапірна вежа, будинки електростанції, казарма, господарські будівлі – цілий маєтковий комплекс. Перехоплювало подих від того, що ми ходили по тих сходах, кімнатах, доріжках, де бували Т.Шевченко, М.Гоголь, П.Куліш, М.Костомаров, М.Максимович, М.Врубель, Д. Яворницький, М. Маркевич, М. Щепкін.

                     

І ось ще одна перлина України - Тростянецький дендрологічний парк, який займає солідну територію – 204 гектари. Парк зобов'язаний своєю появою нащадку українського гетьманського роду Скоропадських – Івану Михайловичу. Його особливістю є те, що серед величезної кількості дерев і чагарників, привезених із усіх куточків світу, розташувався невеликий гірський масив із штучними озерами.

Це один з найвидатніших ландшафтних парків в Україні, прекрасна альтернатива Софіївці та Александрії. Він цінний великою кількістю вічнозелених чагарників і хвойних дерев. Члени клубу були у захваті від тих пейзажів і дивувались різноманітності і неповторності творінь Матінки природи. Плакучі ялини, дерева – колонії,більше доброго десятка різновидів ялівців, дерева – екзоти: тюльпанове, коркове дерева, акації – вражали.

                    

Ходили, дивувались, захоплювались і згадували Йосипа Хомича Мухопада, який залишив після себе на Білопільщині Шкуратівський дендропарк, хоч значно скромніший за розмірами і видами рослин, але такий гарний і рідний.

Ось такі живописні місця побачили під час цієї подорожі. Жалкуємо тільки за одне: мало було часу. Дорога далека, а хотілося не лише побачити всі цікавинки, а й як слід віддатися медитативному спокійному настрою.

В планах нашого клубу є й інші цікаві подорожі. Ми розвиваємо бібліотечний туризм. Мандруймо Україною разом!

 

Переглядів: 373 | Додав: BRB | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Друзі сайту