Четвер, 25.04.2024, 13:30
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

 «Україна. Війна за мир»

         Під такою назвою працівниками Білопільської центральної районної бібліотеки         ім. О.Олеся за сприянням редакції газети «Білопільщина»   в глядацькій залі центру культури і дозвілля «Україна» оформлена фотовиставка. Тут представлено понад 100 фоторобіт. Доповнюють експозицію військова амуніція різних періодів, примірники газети «Білопільщина», які розповідають про воїнів-земляків, прапори України, привезені з зони АТО та ін.  Експозиція виставки має 7 розділів, які висвітлюють  героїзм воїнів – земляків в періоди Другої світової війни, афганської  війни, сучасні події на Сході України, волонтерська діяльність жителів району.

       Изображение 100                 Изображение 198                

         Урочисте відкриття виставки відбулося 25 червня. На заході були присутні ветерани Другої світової війни, воїни-афганці, бійці АТО, керівники району, волонтери, працівники організацій та установ міста. Відкрили виставку голова районної державної адміністрації В.І. Дурноп’ян та голова районної ради В.О. Лютий.

        Изображение 121              Изображение 160

           В своїх виступах вони відзначили мужність та героїзм земляків в минулі грізні роки та тих, хто нині захищає рідну землю в зоні АТО, розповіли про волонтерську діяльність жителів району. Від імені ветеранів Другої світової війни до бійців АТО звернулася голова районної організації ветеранів війни та праці Л.М. Козлова. Вона побажала бійцям здоров’я, витримки, мужності, а всім присутнім мирного неба над Україною. З трепетом і цікавістю, затамувавши подих, слухали відвідувачі  учасника АТО Олега Пащенко, старшого лейтенанта 79-ої аеромобільної бригади, нагородженого орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

    Изображение 148          

         Екскурсію по виставці провели директор музею О.Олеся Н.В. Клепальська та головний редактор газети «Білопільщина» Н.Є. Калініченко.

       КН                Изображение 108

         Фотовиставка відкрита для широкого загалу і буде демонструватися до 30 липня.

Переглядів: 349 | Додав: BRB | Дата: 01.07.2015

Всеукраїнська акція

«Бібліотека українського воїна»

biblioteka_ukrainskogo_voina
Шановні жителі Білопільського району!

Запрошуємо Вас до участі  у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», ініційованої Міністерством культури України для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців.

Усі бажаючі можуть приносити книги  - кращі зразки вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, Збройних сил до читальної зали центральної районної бібліотеки ім.. О.Олеся за адресою:

м. Білопілля, вул. Старопутивльська, 39.

Зібрані видання будуть передаватися до бібліотек військових частин

Збройних Сил України.

Переглядів: 365 | Додав: BRB | Дата: 01.07.2015

Традиційні напрямки

та інноваційні форми роботи з молоддю в діяльності бібліотек.

         Під такою назвою  в  центральній районній бібліотеці ім. О. Олеся 10 червня пройшов семінар бібліотечних працівників  району. На ньому піднімалися важливі питання роботи бібліотек з молоддю.

          Аналіз участі бібліотек району  у Всеукраїнській акції «Українська молодь читає»  зробила Клепальська Н.В, завідуюча  відділом   організаційно-методичної та довідково-бібліографічної  роботи. Вона надала також,  методико – практичні поради  по героїко-патріотичному вихованню молоді.

P1740504

         З консультацією «Крок у майбутнє: інноваційні стратегії обслуговування підлітків та   молоді» виступила Васильченко І.М.,  бібліотекар юнацької кафедри ЦБ.

P1740506

          Обмінялися досвідом роботи  з молоддю бібліотечні працівники Вирівської, Супрунівської  та Марківської  сільських бібліотек  Гаврик Я.П., Циганенко Л.М., Щвачич Н.В.

P1740512

             Практичне заняття арт-бібліотерапію  «Колаж «Мої мрії»» провела методист ЦРБ Вебер В.М.

     P1740561                       P1740559  

         Працівники відділу обслуговування  ЦБ підготували для колег показовий масовий захід  -   арт-вікно «Коралі». На захід було запрошено творчу молодь міста: Наталію Аніщенко, Дмитра Лабунця, Аню Купченко, Поліну Арцибашеву та Олесю Суховій.  Кожен із учасників розповів про своє захоплення, продемонстрував свої вироби та таланти. До заходу оформлено виставку – експозицію робіт декоративно-прикладного мистецтва  запрошених юнаків та дівчат «Калейдоскоп талантів Білопільщини».

P1740543

         Свої відгуки про ефективність семінару бібліотекарі висловили в інтерактивній вправі «Like - time», залишаючи на карті семінару  свої лайки – відгуки.

P1740589

Переглядів: 635 | Додав: BRB | Дата: 15.06.2015

   «Кобзар моєї родини»

         З-поміж безлічі книг, що мають для народу заповітне значення, виділяється "Кобзар" - книга, яку  український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. Вихід у світ цього важливого видання приніс славу не тільки поетові, а й Україні та її культурі. Дивовижна доля цієї книги. У першому виданні "Кобзаря", що побачило світ у 1840 році, було лише вісім віршів, балад і поем. Книга формувалася поступово, рік за роком, формувало її саме поетове життя, і все найістотніше із життя українського кріпака Тараса Шевченка - від його юності й до останнього подиху - ввібрав у себе цей класичних розмірів томик, збірник поезій, що його у хвилину творчого осяяння було найменовано"Кобзарем". Відтоді упродовж багатьох десятиріч книга ця є настільною для кожного українця.

         Здавна шанують цю книгу і на Білопільщині. В родині відомого українського поета-земляка Олександра Олеся  «Кобзаря»  читали всією родиною, а в 12 років майбутній поет цитував всю книгу напам’ять.

         Користувачі Білопільської центральної районної бібліотеки імені О.Олеся активно долучаються до культурологічної акції «Кобзар моєї родини», яка присвячена 175-річчю першодруку «Кобзаря» Тараса Шевченка.

        Учасники кола спілкування Моя сім’я, моя родина в житті і...                      Родина Забари з Кобзарем

        Кобзар Гаркавенко Лілії Володимирівни

Поряд з образами зберігали  священну книгу  в родині Івана Петровича Головченка, українського письменника, поета, лауреата літературних премій ім. А.Головка та О.Олеся. «Від діда - прадіда передалася любов до  «Кобзаря» мені та моїй родині, - говорить Іван Петрович, - моя  поезія перекликається з віршами Т.Г. Шевченка, адже я виріс на творчості Великого Кобзаря».

Кобзар І.П.Головченко

          Бережно зберігає  в домашній  бібліотеці «Кобзаря» і мама Білонога Юрія Григоровича, чемпіона XXVIII Олімпійських ігор в Афінах (2004 р.), бронзового призера чемпіонату світу,  чемпіона Європи, багаторазового чемпіона України, заслуженого майстра спорту  з легкої атлетики (штовхання ядра) Катерина Іванівна Білоног. Саме по цій книзі в їх родині відбувалося велике навчання не тільки грамотній мові, а й «грамоті душі».

Кобзар родини Білоногів

         Голова Білопільської районної ради Валерій Олександрович Лютий наголосив, що вірші Т.Г. Шевченка особливо актуальні сьогодні, коли Україна відстоює свою незалежність. «Я так її, я так її люблю - Мою Україну убогу, Що проклену святого Бога, За неї душу погублю!». Саме із цієї любові виросла правдива, вогненна поезія "Кобзаря", що належить до найволелюбніших книг усіх часів.

Голова Білопільської районної ради В.О.Лютий

         Депутат районної ради Ніна Андріївна Клименко завітала до бібліотеки з онуком  Андрієм  та подарованим її батьком  25 років тому «Кобзарем». Вона зазначила, що творчість  Т.Г. Шевченка завжди любили і шанували в їх родині. Книгу Ніна Андріївна згодом передасть своєму внукові.

Кобзар родини Н.А.Клименко

 

         Серед численних книг, які десятиріччями зберігає білопільчанка Алевтина Василівна   Лабунець є особлива – потьмянілий від часу «Кобзар» Т.Г. Шевченка. Ще до війни її придбав батько Алевтини  Василівни, а коли ішов на війну, то залишив у книзі листа дружині і дітям. Так і зберігала жінка всю війну в окупованому Білопіллі «Кобзаря», а в ньому листа від чоловіка, який давав їй сили вижити в страшні воєнні роки. Згодом Василь Іванович повернувся з фронту і книга зайняла почесне місце в хаті – біля образів.  Чотири покоління сім’ї десятки разів перечитували «Кобзаря», захоплюючись безцінною творчістю Т.Г. Шевченка. Ця книга стала сімейною реліквією   родини Лабунець.

Кобзар в родині Алевтини Василівни Лабунець

         Велику і дружну сім’ю  Терещенків із села Шкуратівка об’єднує захоплення книгою. Старійшини роду Раїса  Василівна та Володимир Миколайович передали свою любов і повагу до творчості Т.Г.Шевченка своїм дітям, онукам. ««Кобзар» завжди  був у нашій сім’ї, його читали ми, наші діти, люблять читати і  внуки» - говорить Раїса Василівна.

         З радістю відгукнулися на акцію діти та молодь Білопілля, адже  Шевченко – це завжди сучасно й цікаво. 

             Родина Васильченко з Кобзарем       учні школи-інтернату - учасники акції

 

Переглядів: 590 | Додав: BRB | Дата: 26.05.2015

У колі спілкування – родини.

         У травні, коли пробуджується від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить найпрекрасніші свята на землі – це День матері  і  Міжнародний день сім’ї. Ці свята найбільш зворушливі для серця, тому що кожний з нас з дитинства несе в душі єдиний неповторний образ своєї мами, а щасливі діти ростуть тільки в дружній сім’ї!

 У сім’ї діти вчаться добру, вчаться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду.

         15 травня,  в Міжнародний день сім’ї  колектив Білопільської центральної районної бібліотеки імені О.Олеся організував коло спілкування для багатодітних, опікунських родин, родин, які є  активними користувачами бібліотеки, матерів, бабусь, дідусів. В ході заходу представники родин Грищенків, Петрових, Акіншиних, Безуглих, Хлипуненків, Терещенків, Лабунець, Білоусів, Євтушенків, Костюченків, Гурин, Чепуренків, Маценків розповідали як виховують своїх дітей, про їхні проблеми, сімейні традиції.

P1730998     

Майже дві години велася щира і цікава розмова про  життя і долю, про найважливіше у житті кожної людини – сім’ю, родину. Їх великий життєвий досвід підтверджує, що родина відіграє важливу роль в житті людини, допомагає у спільній справі виховання наших дітей гідними членами суспільства, великої української родини.

 Готуючись до цієї зустрічі, працівники бібліотеки дізналися багато цікавого про запрошені родини, сім’ї, добрих і люблячих батьків. Особливої уваги і шани заслуговують ті батьки, які взяли на себе святий обов’язок виховувати дітей, що залишились без батьківського піклування.

З родиною Грищенків                 P1730980

            В Білопільському районі вже створені та діють сім прийомних родин та один дитячий будинок, в яких виховується 26 посиротілих дітей. В кожної родини своя історія, своє життя та об’єднує їх спільна мета – виховати дітей у повній батьківській любові і доброті. Саме так виховують своїх дітей подружжя Грищенків, Петрових, родини опікунів Безуглугого Миколи  Васильовича, та Акіншина Валерія Сергійовича.

На  зустрічі були присутні заступник голови Білопільської  районної державної адміністрації Віта Іванівна Корнієнко, голова Білопільської районної ради Валерій Олександрович Лютий, заступник голови Білопільської  районної ради Юрій Віталійович Чібарь. Вони привітали представників сімей зі святом та   вручили подарунки – книги та квіти.

P1730974

Музичні вітання присутнім на заході дарували  учасники художньої самодіяльності  та члени родини Терещенків – Альона та Каріна Моїсеєнко

P1730984

Переглядів: 428 | Додав: BRB | Дата: 19.05.2015

Вічна пам’ять героям!

         29 квітня  в центральній районній бібліотеці імені О.Олеся відбулася презентація книги «Вічна пам'ять героям!», яка нещодавно побачила світ завдяки журналістам редакції  Сумської газети «Панорама»  Ця книга - посвята загиблим захисникам України, нашим землякам. Сторінки  видання  розповідають біографії героїв,  спогади  їхніх родичів, близьких, друзів, побратимів. У ньому є багато фотографій та реальні факти з антитерористичної операції на Сході країни.

          У заході взяли участь мама та сестра загиблого білопільчанина Сергія Гордієнка, керівники району, міста, представники громад Вирівської та Нововирківської сільських рад, волонтери, афганці, працівники культури, учні старших класів загальноосвітніх шкіл міста. Вони хвилиною мовчання   вшанували пам’ять загиблих захисників України.

IMG_2310

         Презентувала книгу «Вічна пам’ять героям!» модератор проекту Юлія Левківська. Журналіска розповіла про роботу  на книгою, про те, як складно було спілкуватися з людьми, які тільки но втратили брата, сина, чоловіка і просити їх поділитися спогадами про загиблого  героя.

P1730626

         Перегортаючи сторінки книги пам'яті і вкотре вклоняючись хоробрості  земляків, які у найважливіший момент нашої держави пожертвували собою заради свободи і єдності Батьківщини, бібліотечні працівники розповіли про загиблих Героїв Білопільщини: Сергія Гордієнка, Сергія Куценка, Володимира Воліна, Олександра Ровного, Павла Ніколенка. Що любили. У що вірили.

Презентація книги Вічна память героям

           У ході заходу прозвучала пісня білопільського композитора Олексія Чухліба на слова павлівської поетеси  Тамари Федоренко «Виряджала мати сина» у виконанні Наталії Ісаєвої і Софії Брень, дуету Ганнівсько – Вирівського сільського будинку культури та пісня-молитва із присвятою безстрашним воїнам, які стоять зараз за нашу країну «Повертайся живим» у виконанні солістки районного будинку культури Яни Сахненко.

     P1730648                 P1730655

         Перед присутніми виступили заступник голови районної державної адміністрації Віта Іванівна Корнієнко та голова районної організації ветеранів Афганістану ( воїнів – інтернаціоналістів)  Ігор Іванович Харченко.

      P1730661               P1730653

          В своїх виступах вони подякували журналістам за непросту працю - увічнення пам’яті героїв, розповіли про волонтерську діяльність на Білопільщині, побажали всім присутнім  мирного неба над рідною Україною.

         Презентацію доповнювала виставка – реквієм «АТО: герої не вмирають», на якій були представлені світлини,  матеріали із періодичних видань, розповіді про загиблих воїнів, прапор України з автографами бійців АТО та презентована книга «Вічна пам’ять героям!»

P1730688

 

 

 

Переглядів: 434 | Додав: BRB | Дата: 05.05.2015

Тиждень правових знань

 

Одним із аспектів всебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідно поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

Враховуючи це, працівники бібліотек  формують морально-правову культуру користувачів, виховують у них інтерес до правових знань, популяризують закони.

       З 14 по 19 квітня 2015 року в Білопільській ЦРБ ім. О.Олеся проведено тиждень правових знань «Ти – людина, значить маєш право». Протягом тижня відбулись цікаві масові заходи, серед яких: інформаційна година «Україна – правова країна», вікторина «Наші права у мандрівку «Життя», правовий марафон «Знай свої права, дитино» та інші. До послуг користувачів були оформлені перегляди літератури та книжкові виставки, на яких представлені нормативно-правові документи, література правознавчого змісту.   

Правовий марафон для найменших читачів

                           Вікторина з правознавства

  В рамках тижня в  центральній  бібліотеці для дітей було проведено зустріч з представниками правоохоронних органів: юридичний діалог  «Вчиться володіти правовими знаннями». Учні 9-х класів БСШ №1 зустрілися з Сергієм Володимировичем Жмурко – старшим прокурором прокуратури Білопільського району. Він розповів дітям про роль прокуратури в судовій системі України, про реформи в державі та створення антикорупційного бюро.  Учні дізнались про кримінальну відповідальність неповнолітніх за скоєні злочини, про навчальні заклади, де можна здобути професію прокурора.  Сергій Володимирович змістовно відповів на численні запитання учнів. Потім діти переглянули літературу з книжкової виставки «Стежками наших прав».

Юридичний діалог -зустріч учнів 9-х класів.БСШ№1 з С.В.Жм...

В читальній залі центральної районної бібліотеки ім. О.Олеся була проведена година правових знань «Людина у світі Законів».

Година правових знань - зустріч з А.О.Бутенко

На захід запрошено начальника служби у справах дітей Білопільської районної державної адміністрації А.О. Бутенка, учнів старших класів, вчителів та вихователів Білопільської ЗОШ-інтернат, користувачів бібліотеки. Розглядалися питання правової освіти молоді, набуття правових знань, навичок та вмінь, а також формування у молодої людини поваги до права та закону. Андрій Олексійовіич розповів учням про основні статті Конвенції прав дитини, Кримінального та Сімейного кодексів України. До заходу влаштовано книжкову виставку «Людина в державі: гармонія права» та проведено бібліографічний огляд літератури.

    Робота з правової освіти користувачів продовжується.    

Переглядів: 556 | Додав: BRB | Дата: 21.04.2015

Білопільські  візерунки

         17 квітня в рамках проведення районного фестивалю самодіяльної народної творчості «Білопільські візерунки» в районному будинку культури шанувальники народного мистецтва мали гарну нагоду познайомитись з  роботами   майстрів народного мистецтва Білопілля і відкрити для себе нові  імена.

         Окрасою вставки були роботи Гурин Валентини Миколаївни, які постійно демонструються на обласних та районних виставках. Картини «Герб міста Білопілля» та «Олександр Олесь» майстриня подарувала музею Олександра Олеся. Останнім часом Валентина Миколаївна опанувала технологію виготовлення ляльки-мотанки і відтепер в її колекції  поруч з вишивкою почесне місце займає лялька-оберіг Травниця.

IMG_5754

         Чільне місце в експозиції виставки зайняли роботи  Зіни Йосипівни Губарєвої.  У багатому доробку майстрині: вишивані рушники, серветки, картини. Усі роботи виконані на високому художньому рівні. У них відчуваються тонкий художній смак, багатство фантазії, оптимізм. За допомогою білосніжного полотна, різнокольорових ниток і звичайної голки Зіна Йосипівна намагається відтворити те, що полонить душу, хвилює серце.

IMG_5732

         Нікого не залишили байдужим  витвори Наталії Вікторівни Максименко. Вона працює головним спеціалістом-економістом у відділі статистики Білопільського району, але завжди знаходить час для улюбленого хобі.  Майстриня спробувала себе у багатьох видах творчості:  вишиває хрестиком та гладдю, плете з лози, в’яже за допомогою спиць та гачка, разом з дітьми робить цікаві вироби та іграшки. Виготовляє те, до чого прагне душа. Не вміє працювати на замовлення, а робить завжди лише те, що до вподоби.

IMG_5734

         Розмаїття вишитих рушників  і картин представила на виставці знана майстриня Тимченко Оксана Павлівна. Серед її вишивок є рушники, серветки, ікони, портрети, натюрморти. А ще вона самостійно  освоїла техніку бісероплетіння і вже власноруч виготовляє кольє, браслети та інші вироби.

IMG_5772

Свої роботи демонстрували на виставці і білопільські майстрині Анастасія  Іванівна Гаряча, Ольга Павлівна Колотигіна,  Тамара Єгорівна Теличко, Валентина Олександрівна Кочура, Наталія Євгеніївна Гаманенко, Ольга Володимирівна Линник. Нитка до нитки, стібок до стібка – вдало підібрана кольорова гама робіт майстринь з художньої вишивки заворожує око і збирає біля себе чимало прихильників та цінителів цього мистецтва. Серед їх вишивок є рушники,сорочки, панно, ікони, портрети, натюрморти.

IMG_5740   IMG_5748   IMG_5746

IMG_5775   IMG_5759   IMG_5741

         А які чудові, вишукані квіти: васильки, хризантеми, екзотичні дерева, сніжинки, що не тануть навіть під променями сонця майоріли на виставці. Здається, що ці тендітні витвори опинились в сьогоденні з далеких чарівних дитячих снів. Але якщо придивитися, то побачимо, що зроблені вони з маленьких скляних кульок – бісеру. Не фантастичного, а цілком земного матеріалу. Це в умілих руках   Любов Олександрівни Скрипченко та Наталії   Григорівни Позняк вони перетворились на чарівну казку.

IMG_5781                      IMG_5752

         Експозиція нинішньої виставки багата і на народні ляльки та ляльки-мотанки. Білопільська майстриня Ельвіра Борисівна Зоткіна хоч і не має художньої освіти, але  своїх ляльок виготовляє із знанням справи.  Після копіткої роботи на світ народжується лялька. Кожна має свій стиль, усе продумано до деталей: одяг, зачіска, аксесуари  маленьких красунь. З маленьких клаптиків тканини вона створює дивовижний одяг для ляльок. А які чудові шкатулки  виходять з під талановитих  рук майстрині. 

IMG_5762

         Познайомилися відвідувачі виставки  із роботами  талановитої і мистецької родини  Вячеслава та Тетяни Рибалки. Родина  зовсім недавно стала брати активну участь у районних  виставках робіт народних майстрів Білопільщини та відразу ж  завоювала повагу і захоплення у справжніх шанувальників народного мистецтва. Вячеслава Бог змалку обдарував талантом вишивати, причому він настільки любить своє заняття, що його роботи по праву можна назвати шедеврами. Вишитий килим, подушки, картини, гаптовані умілими руками майстра  прикрашали експозицію і викликали захоплення у гостей. Дружина Тетяна в’яже, шиє, вишиває бісером. А ще  Тетяна Валентинівна разом з доньками оволоділа мистецтвом  ліпленням  квітів з «холодного фарфору» та технікою пейт-арту. Квіти у вазах, зроблені їх руками здаються живими.

IMG_5743

         Нинішня виставка відкрила шанувальникам народного мистецтва  нові імена молодих талановитих майстрів, якими є  Ірина Василівна Нікітенко, медсестра зубопротезного кабінету та Таня Кравченко, учениця 5 класу Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Їх прекрасні роботи: вишиті картини, серветки, роботи з бісеру стали очевидною прикрасою експозиції.

IMG_5730                      IMG_5790

         Всього на виставці представлено біля 200 робіт 16 майстрів з Білопілля.

         Працівники центральної районної бібліотеки імені О.Олеся, які організовували виставку, підготовили буклети присвячені  майстрам народного мистецтва, в яких розповіли про їх уподобання і творчі доробки.

IMG_5770

         Хочеться щиро привітати всіх учасників виставки, які працюють в різних жанрах образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, побажати  міцного здоров’я, нових задумів та їх втілення у  виробах, що примножать мистецьку скарбницю Білопільщини.

 

Наталія Клепальська,   

директор музею О. Олеся

 

Переглядів: 544 | Додав: BRB | Дата: 20.04.2015

Літературна юшка по - білопільськи

         З нагоди Всеукраїнського дня поезії в читальній залі центральної районної бібліотеки ім.. О.Олеся  на літературну юшку «Смакуємо по-білопільськи» зібралися  члени районного літературного об’єднання «Вир», поети-початківці, любителі та шанувальники поезії.

біля виставка

         На  літературній кухні бібліотечні працівники розпалили імпровізоване вогнище, на якому в справжньому казані «варилися» поетичні інгредієнти літературної юшки – збірки поезій         членів літературного об’єднання.

         Головним шеф-кухарем  на святі одноголосно було визнано І.П. Голов - ченка, письменника, поета, лауреата  премій імені О.Олеся та А. Головка. Іван Петрович говорив про роль поета і поезії в сучасному суспільстві, читав власні вірші.

         Літературно - кулінарний класс, приплавлений фірмовою  поетичною заправкою демонстрували голова літературного об'єднання Л.Калиновська. Сергій Пономаренко, Ольга Бражник, Валентина Буряк, Сергій Надубов, Микола Бабак, Світлана Дворніченко, Інна Моргун. Літературно-кулінарне шоу продовжили Павло Котенко з сел.. Жовтневе, Аня Моргун, Віталій Бурковський та Ніна Василець із Білопілля.

       бабак                день поезії 2

         Далі святковим десертом  всіх присутніх пригостила велика шанувальниця поезії, колишній лікар центральної районної лікарні Галина Павлівна Бєлікова. Вона  подякувала працівникам бібліотеки, поетам за  прекрасні хвилини спілкування з поезією, побажала нових успіхів, натхнення та творчих досягнень.

Бєлікова Г.П.

         Ведуча заходу Литвиненко Олена Романівна висловила загальну думку всіх учасників - літературна юшка була смачною, а зустріч – теплою.

групове фото

         

Переглядів: 370 | Додав: BRB | Дата: 23.03.2015

Весняні барви для  жінок

         Окрасою урочистостей з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру в районному будинку культури стала виставка робіт самодіяльних художників Білопільщини. Працівникам районної бібліотеки  вдалося створити  чарівну атмосферу свята. А романтичності  додавали декоровані тканиною дзеркала, на яких у відблиску сонячного світла красувалися  картини.

Презентувала виставку керівникам району та учасникам заходу директор музею О.Олеся Наталія Клепальська

         Відкривали виставку чудові роботи художника з Рижівки Коняєва Олександра Миколаєвича.

P1710500

Полонили своєю красою полотна талановитої художниці  з Білопілля Карповець Тамари Олександрівни.

P1710541

 

Пейзажі,  квіти, натюрморти дарували відвідувачам святковий весняний настрій.

P1710498

Представили на виставку свої роботи і вихованці     відділення образотворчого мистецтва Білопільської музичної школи. Серед них – творчі надбання переможців відкритого щорічного літературно-мистецького конкурсу    Коваленко Нелі та Завгороднього Максима.   Поза увагою відвідувачів не залишилися і  твори майстрів з Улянівки Горенка М. Я. та Малова В.О.

P1710497P1710492

          Захоплення у глядачі викликали мистецькі доробки майстра із Жовтневого  Котенка Павла Григоровича. Він особисто презентував свої роботи та продекламував власне віршоване привітання жінкам.   Голова районної державної адміністрації В.І.Дурноп’ян та  голова районної ради В.О. Лютий подякували  Павлу Григоровичу  за його творчість, майстерність, за красу, яку дарує він оточуючим. Побажали подальших успіхів, творчого натхнення, здійснення задуманого. 

P1710494

Переглядів: 868 | Додав: BRB | Дата: 11.03.2015

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 26 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Друзі сайту