Четвер, 18.04.2024, 22:05
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 21

Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні

     20 лютого вся країна вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні — наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом європейської спільноти. Про це розповідали своїм користувачам, учням Білопільської ЗОШ №5 працівники районної бібліотеки імені О.Олеся під час проведення години мужності «Були ми там, куди нас кликав час». Дітям розповіли про доленосні події, які відбулися п’ять років тому у лютому 2014. Під час заходу демонструвалися відеоматеріали «Євромайдан. Революція Гідності. Небесна Сотня».

    

    Щоб вшанувати героїів Небесного війська у центрі культури і дозвілля «Україна» була влаштована акція пам’яті «Небесна сотня білих журавлів». Працівники центральної районної бібліотеки оформили виставку інформаційних та фотоматеріалів про лютневі події 2014 року та їх героїв. Крім того, вони створили своєрідну стелу пам’яті зі світлинами загиблих майданівців та 14 наших воїнів-земляків, які загинули в зоні АТО, відтворили тематичну інсталяцію з однойменною назвою акції. Керівництво району разом з учнями загальноосвітніх шкіл запалили свічки , вшанували пам'ять хвилиною тиші. Разом співали Гімн України, пронесли багатометровий прапор до меморіалу "Алея слави Героїв АТО" та поклали там квіти.

    

      У центральній бібліотеці для дітей оформлена фотовиставка «Пам’ятай відважних». Бібліотекарями також був підготовлений урок патріотизму «Реквієм Небесній сотні». Дітям розповіли про трагічні події, загиблих патріотів України, сумчанина Олексія Братушка, якому посмертно присвоєно звання Героя України. Під час проведення заходу звучали патріотичні вірші та пісні про Україну, учні переглянули відеофільми «Небесна сотня! Ті, хто залишаться в серцях кожного українця», «Реквієм Небесній сотні», «Пам’ять не вмирає!».

    Патріотичні заходи були проведені і в бібліотеках району. Оформлені книжково-ілюстративні виставки, виставки мемуарної та історичної літератури, перегляди літератури, тематичні експозиції, проведено патріотичні години, години-спомини, години пам’яті, години історичної правди, бібліорепортажі: «Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану в небо» (Гуринівська, Іскрисківщинська сільські, Ворожбянська міська №2 бібліотеки), «А їх зустріли небеса» (Павлівська сільська бібліотека), «Події, що змінили долю України» (Шкуратівська сільська бібліотека), «Сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес» (Улянівська міська бібліотека) та інші.

    Герої Небесної Сотні віддали життя за всіх нас, за наше майбутнє. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди!

Переглядів: 904 | Додав: BRB | Дата: 21.02.2019

Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
Друзі сайту