Вівторок, 23.04.2024, 19:53
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Жовтень » 03

Краєзнавча подорож

бібліотечних працівників району

29 вересня працівники бібліотек району організували краєзнавчу подорож в село Бездрик, що розташоване поблизу м. Суми. В мальовничому місці на березі озера на нас

чекав активний відпочинок у садибі "Вакулина байка". 

Учасники подорожі ознайомилися з народними промислами (гончарство, лялька мотанка, народний живопис та інші), взяли участь у майстер-класах

                    


Під наглядом інструктора відбулося знайомство з козацькою зброєю. Бібліотекарі стріляли з луків, каталися на конях. Було цікаво і весело.

Рівно о 12 годині на нас чекав козацький обід: смачний куліш, варенички з картоплею, узвар із вергунами. Та на цьому наша подорож не скінчилася.

             

Повернувшись до Сум, завітали до Сумського художнього музею імені Ніканора Онацького. Під час захоплюючої та детальної екскурсії бібліотекарі поринули в атмосферу образотворчого мистецтва Західної Європи: французької, фламандської, бельгійської, італійської школи живопису тощо; ознайомились із самобутніми та яскравими зразками українського мистецтва та відомими картинами російських митців. Для більшості цей візит не був першим, але враження були нові.

 

Переглядів: 484 | Додав: BRB | Дата: 03.10.2018

Свято бібліотек

Урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек проведено 28 вересня в приміщенні центру культури і дозвілля «Україна». В заході взяли участь заступник голови Білопільської районної державної адміністрації О.В.Нестерович, заступник голови районної ради В.І.Відуєв, начальник відділу культури і туризму С.В.Лукова, член Національної спілки письменників України Іван Головченко, працівники публічних та шкільних бібліотек Білопільського району, шанувальники книги та бібліотеки.

                               

Кращих працівників галузі було нагороджено грамотами районної державної адміністрації, районної ради, управління культури Сумської обласної державної адміністрації, відділу культури і туризму райдержадміністрації.

                             

Упродовж святкового заходу на адресу бібліотекарів звучали найщиріші вітання, побажання та подяки за нелегку працю. Музичні вітання для працівників бібліотек звучали у виконанні народного аматорського вокального ансамблю Білопільського РБК «Лілея».

 

 

Переглядів: 354 | Додав: BRB | Дата: 03.10.2018

       Дорогою правди і любові

Одна з коштовних перлин у чудовому намисті нашої славної Сумщини, незалежної держави України. Саме , край Олесевих солоспівів подарувала нам і Україні найщирішого поета, письменника, композитора і співака Івана Головченка. І хоча народився Іван Петрович на Охтирщині, зростав, набирався снаги як поет і письменник на Білопільщині. Головченко Іван Петрович - член Національної Спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, член Національної всеукраїнської музичної спілки, лауреат літературних премій, багатьох республіканських, обласних конкурсів та фестивалів самодіяльної народної творчості, телетурніру „Сонячні кларнети”.

      26 вересня 2018 року у Білопільському районному будинку культури відбувся творчий вечір письменника «Дорогою правди і любові».

                            

У фойє працівниками центральної районної бібліотеки імені О.Олеся була організована книжково-ілюстративна виставка - експозиція «Іван Головченко – шлях до творчих вершин». Виставка складалася із 6-ти розділів, де були представлені матеріали про життєвий і творчий шлях Івана Петровича, його творчий доробок, світлини, афоризми автора, присвяти, інші цікаві матеріали. При оформленні розділу виставки «Де народився, якого племені чи роду – не забувай» використані українські рушники, рушники з назвами населених пунктів району, букети квітів, атрибути письменницької діяльності, фото із особистого архіву письменника.
У цей вечір добрі, щирі слова на адресу Івана Петровича прозвучали від заступника голови Білопільської районної ради Володимира Відуєва, голови Білопільської районної державної адміністрації Володимира Верещагіна, голови літературного об’єднання „Вир” Людмили Калиновської та шанувальників творчості. Всі гості бажали письменнику міцного здоров’я, життєвої наснаги.

                                 

 

Дорогий наш Іване Петровичу, прийміть щирі вітання і від працівників культури району. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення і благородні справи! Хай і надалі буде плідною ваша праця на благо рідного краю та держави, твердою віра, непоборною сила духу!

 

Переглядів: 510 | Додав: BRB | Дата: 03.10.2018

Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту