Четвер, 28.03.2024, 14:32
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Червень » 01

Разом з літечком веселим будемо читати

        Міжнародний день захисту дітей традиційно називають святом дитинства. Святкувати його в центральній дитячій бібліотеці розпочали калейдоскопом лялькових вистав «Театр у бібліотеці», на який завітали діти пришкільного оздоровчого майданчику Білопільського НВК №3. Учнів привітали із Міжнародним днем захисту дітей та початком літніх канікул. Зустріч з ляльковим театром відбулась в ігровій формі. Діти переглянули лялькові вистави «В дружбі з книгою», «Лисиччин подарунок» та інші. Під час лялькового калейдоскопу школярі відгадували загадки, відповідали на запитання вікторин, співали разом із ляльковими героями дитячі пісні.

                  

       В рамках літньої програми «Книги дружать з дітворою» для дітей і дорослих на майданчику біля бібліотеки відбулось відкриття циклу літніх читань «Канікули з книгою». Перехожих приваблювали яскраво оформлені книжкові виставки-інсталяції «Вічне диво - бібліотека», «Мій сонячний дім – це моя Україна», «Канікули з книгою», «Знайомтесь: нові книги». В читальному залі під відкритим небом дошкільнята та діти із пришкільних оздоровчих майданчиків шкіл міста та району залюбки знайомились з найкращими книгами, новинками сучасної дитячої літератури, переглядали періодичні видання. Серед учасників заходу були вихователі, вчителі, батьки та інші перехожі, які зацікавились книжковими інсталяціями. Діти отримали від бібліотекарів книжкові закладки «Хто багато читає, той багато знає» із запрошенням до цікавого читання влітку.

                      

     До Дня захисту дітей на вікнах бібліотеки була оформлена виставка дитячих малюнків «Казкова країна дитинства». В яких вони відобразили країну свого дитинства, бажання жити в мирній, незалежній і заможній державі, бути щасливими і веселими, зростати гідними громадянами своєї батьківщини.

      Для дітей середнього шкільного віку були проведені книжкові поради «Разом з літечком веселим будемо читати» під час яких школярам розповіли про книги сучасних дитячих письменників із серій «Шедеври дитячої літератури рідною мовою», «Дивовижні світи», «12 балів», «Прикольна книжка». Також дітей ознайомили з рекомендаційним списком художньої літератури для літнього читання «Що читати на канікулах».

                                          

    Протягом дня проводились екскурсії по бібліотеці «Книжковий дім запрошує», під час яких дітлахи знайомились з бібліотекою, книжковими виставками «Будинок Знань», «Відкриваємо казкарів Європи», «Ми вчимо англійську» переглядували новинки літератури та періодичних видань «Про все, що цікаве, ми пізнаємо з вами».

                                          

Переглядів: 932 | Додав: BRB | Дата: 01.06.2018

Молодь вибирає здоровий спосіб життя

     Тютюнопаління – це одна із проблем сучасного людства. Вона сягнула розмірів епідемії. Особлива небезпека у тому, що все більше до тютюнопаління долучаються діти. За неофіційними даними сьогодні курять близько 17% школярів. Ще одна сумна цифра - щороку від хвороб, викликаних  палінням в Україні помирає 120 тисяч людей.

    Наша книгозбірня не могла пройти осторонь даної проблеми і долучилась до відзначення Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням. Цього дня бібліотекар юнацької кафедри Інна Васильченко влаштувала для своїх користувачів бібліопікнік «Молодь вибирає здоровий спосіб життя». Вона розповіла підліткам як нікотин та смоли негативно впливають на організм людини, а особливо молоді, про обмеження реалізації тютюнових виробів та місць куріння. Присутні згадали і про медичні попередження, які вказані на сигаретній пачці: «Курці помирають рано», «Куріння викликає залежність. Не починай курити», «Захистіть дітей: не дозволяйте їм дихати вашим димом» та ін. А в бібліотеці для користувачів оформили виставку-попередження «Стиль життя – без куріння». Ознайомившись з нею, користувачі дізнаються про шкоду паління, з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, які свідчать про те, що у світі налічується понад 1 млрд. курців, серед них майже 200 млн жінок, збільшується кількість курців серед дівчат. У деяких країнах дівчата навіть курять більше, ніж хлопці. Така тенденція спостерігається, зокрема, у Чехії, Болгарії, Чилі, Новій Зеландії.

      Підсумок заходу робили разом: «Сьогоднішній день – це привід ще раз задуматись, що для кожного з нас важливіше ? - здоров’я чи сумнівне задоволення. Ми маємо розуміти, що для нас є справжнім пріоритетом. Ми маємо бути здоровою нацією!».

                                       

 

Переглядів: 330 | Додав: BRB | Дата: 01.06.2018

Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Друзі сайту