Вівторок, 16.04.2024, 18:58
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 10

          МИ ПАМ'ЯТАЄМО! МИ ПИШАЄМОСЬ!

            Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Ніколи не зітреться з пам’яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, його битва, його перемога. І в ці святкові травневі дні ми низько схиляємо голови перед пам’яттю полеглих у боях героїв, вклоняємося героям, які живуть у мирний час. Ми завжди будемо берегти память про Великі події та передаватимемо її від покоління до покоління. І в наших серцях ніколи не згасне світло Перемоги!

      Напередодні цього свята центральна бібліотека для дітей традиційно провела патріотичну акцію «Привітай ветерана вдома». Бібліотечні працівники та учні 9 класу Білопільської спеціалізованої школи №1 привітали з Днем Перемоги ветерана Другої Світової війни В.Х.Олійник. Варвара Харитонівна розповіла школярам про воєнні роки, коли працювала санітаркою у військовому госпіталі в м.Каракуль Челябінської області, та разом зі своїми однолітками рятувала життя тяжкопораненим бійцям. Вона згадала і про свого покійного чоловіка - учасника Другої світової війни Івана Євгеновича Олійника, який був нагороджений багатьма орденами та медалями. Діти привітали Варвару Харитонівну з святом Перемоги, подарували квіти та наголосили, що сьогодні вони мають можливість жити та навчатися, завдяки їх героїзму та мужності.

    

                                                       

         Про подружжя Олійників та Сусєвих, учасників Другої світової війни, наших земляків, учні 1-Б класу Білопільської ЗОШ №2 дізналися із відеопрезентації «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні», підготовленої працівниками центральної дитячої бібліотеки. Учні переглянули фільм «Перегортаючи сторінки історії» із циклу «Книга пам’яті мого роду». Після відеоперегляду дітей ознайомили з книжковою виставкою «Бузок травневий будить пам’ять», розповіли про мак - символом пам’яті жертв війни , провели майстер-клас по його виготовленню маків.

    

                                                         

        9 травня на площі перед бібліотекою в рамках акції «Я памятаю! Я пишаюсь!» працівниками центральної районної бібліотеки була оформлена виставка світлин учасників бойових дій Другої світової війни - жителів міста Білопілля. Привертала увагу білопільців та гостей міста картина «Зустріч» українського художника, уродженця м. Білопілля Володимира Корсуна. Увазі користувачів була запропонована тематична викладка книг про Другу світову війну «Книги про війну. Читайте!». Крім того, бібліотекарі влаштували майстер–клас по виготовленню символу пам’яті – квітки маку, де кожен бажаючий міг власноруч виготовити свою квітку.

    

 

Переглядів: 335 | Додав: BRB | Дата: 10.05.2018

Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзі сайту