Четвер, 28.03.2024, 23:15
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 21

Рідна мова, рідне слово

 

       «Рідна мова дорога людині, як саме життя» - говорить народна мудрість. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди в центральній дитячій бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Мова калинова», на якій були представлені науково-популярні, художні та довідкові видання, присвячені нашій українській мові.

   

     У рамках творчого об’єднання дітей-інвалідів «Терпіння серця», яке тісно співпрацює з Білопільським районним центром соціальної реабілітації дітей з обмеженими можливостями, був проведений пізнавально-ігровий захід - мовна вікторина «Рідна мова, рідне слово». Діти ознайомились з дитячою літературою про рідну мову, зокрема «Словограй», «Мовограй», «Абетка головоломок». Крім того, бібліотекарі провели мовну вікторину, яка складалася з кількох етапів – «Хитромудрі запитання», «Хто швидше згадає слово», «Склади літери». Діти отримали море задоволення від спілкування з книгами та потім ще довго переглядали україномовні дитячі журнали.

   

Переглядів: 833 | Додав: BRB | Дата: 21.02.2018

Небесна Сотня в вирій полетіла...

 

«Душу й тіло ми положим…» - не плач матінко моя,

                                                                                            Я пішов з життя героєм з сотнею таких, як я.

         20 лютого в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, котрі навічно увійшли в історію нашої незалежної держави. Пам’ять про них не залишать нас байдужими ніколи.

        До дня Героїв Небесної Сотні центральною дитячою бібліотекою проведена година пам’яті «Майдан…З героями іде прощання» для учнів 10 класу БЗОШ-інтернат. Дітям розповіли про трагічні події на майдані Незалежності в лютому 2014 року, коли загинуло понад сто вірних патріотів України. Серед героїв Майдану - наш земляк із Сум Олексій Братушка, якому посмертно присвоєно звання Героя України. Пам’ять про загиблих на Майдані вшанували хвилиною мовчання.

                                                 

    Під час проведення заходу звучали патріотичні вірші та пісні про Україну, учні переглянули відеофільми «Небесна сотня! Ті, хто залишаться в серцях кожного українця», «Реквієм Небесній сотні», «Пам’ять не вмирає!». Наприкінці заходу учні ознайомились з літературою та фотовиставкою «Цвіт життя вони віддали Україні».

                                                 

Переглядів: 325 | Додав: BRB | Дата: 21.02.2018

Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Погода
Друзі сайту