П`ятниця, 29.03.2024, 13:11
Ви увійшли як Гость | Група "Гості"Вітаю Вас Гость | RSS
Вхід на сайт
Опитування
Як часто ви відвідуєте бібліотеку?
Всього відповідей: 50
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 18

"Цукерково-букетні вірші" Віталія Міхалевського

       Період новорічно-різдвяних свят – це та прекрасна пора, коли кожен гість на порозі домівки особливо бажаний та шанований.

        17 січня до Білопільської центральної районної бібліотеки ім.О.Олеся на гостини завітав поет-романтик, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, лауреат Хмельницької міської премії імені Богдана Хмельницького в галузі літературної діяльності та популяризації української мови та Хмельницької обласної премії імені Тараса Шевченка, автор 9 поетичних збірок та палкий шанувальник творчості Олександра Олеся Віталій Цезарійович Міхалевський. Зустріч з цією неординарною особистістю вже відбулися в обласному центрі і інших населених пунктах Сумщини. Нам дуже приємно, що Віталій Цезарійович завітав і до нас.

     На прохання гостя, захід розділився на дві частини. Перша стала презентацією творчості роменчанки Ганни Беримець, яка протягом життя писала вірші у стіл. І те, що її книги «Арома рідного краю» та «Життя як вірш» все ж побачили світ, хоч і після смерті авторки, заслуга її рідні та Віталія Цезарійовича, який розшифровував її рукописи, допомагав їх видати та став упорядником другої книги. Гість із Хмельниччини не лише із захопленням розповідав про непростий життєвий шлях роменчанки, а й читав її поезію,

      Друга частина зустрічі стосувалася вже безпосередньо творчості Віталія Цезарійовича. Він розповів про те, звідки у «технаря» взявся хист до віршування, про перші свої проби пера, які автор зробив лише у 40 років, поділився творчими планами на майбутнє. Зустріч тривала 2 години, проте присутнім, вистачило, мабуть, і десяти хвилин, щоб переконатися в тому, що перед ними дійсно унікальна особистість. Перш за все своїм «царським, переможним» імям по-батькові. А по-друге, вдалим поєднанням в одній людині «фізика і лірика». Адже професійне життя Віталія Цезарійовича, як виявилося, тісно повязане з точними науками, а саме, математикою. Більш ніж чверть століття він працював у галузі зв’язку, а зараз щедро ділиться своїми знаннями та досвідом зі студентами Хмельницького національного університету, навчаючи їх інформаційним технологіям. А разом з тим він поет, його вірші покладені на музику, він актор розмовного жанру і в цьому присутні мали змогу неодноразово переконатися.

       Кожен вірш поета – романтика глядачі зустрічали гарячими оплесками, щирою вдячністю за прекрасний вечір.

   

Переглядів: 452 | Додав: BRB | Дата: 18.01.2018

Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Друзі сайту